Wat is er in de buurt te doen?

 

 

Tingieterij

Op korte afstand ( in dezelfde straat) bevindt zich een moderne tingieterij, waar op afspraak rondleidingen gegeven worden. Voor meer informatie verwijzen we naar hun website.

 

 

De Tuinen van Appeltern

In de nabijgelegen Tuinen van Appeltern kun je urenlang inspiratie opdoen tijdens het ronddwalen in honderden modeltuinen, elk seizoen met een nieuw thema.

 

 

Beeldenpark / Galerie

Op korte afstand van de vakantiewoning brengt het veerpontje van Oijen u naar de andere kant van de Maas. Dan is het nog een stukje fietsen naar Galerie Sous-Terre te Lithoijen. Een permanente tentoonstelling van -onder andere- honderden beelden, voor een groot gedeelte in de open lucht.

 

De Betuwe

Net over de Waal, via het fietsveer op nog geen 10 km afstand, staan de fruitbomen in het voorjaar in alle pracht en praal op je te wachten. Bijvoorbeeld tijdens een fiets- of wandeltocht langs de Linge.

 

 

Stoomgemaal De Tuut

Op bepaalde dagen ligt dit geheel gerestaureerde en kolengestookte gemaal onder stoom. Ook op andere dagen vertellen de enthousiaste vrijwilligers honderduit over hun hobby. Klik voor rondleidingen, stoomdagen en openingstijden op: De Tuut.

 

 

Bierbrouwerij

Aan de zuidkant van de Maas, op nog geen 10 km afstand, is het lekker bierproeven langs de dijk in de tuin van de bierbrouwerij.

Afhankelijk van welk veerpontje je neemt, kom je hierbij onderweg langs het Kasteel van Oijen, gelegen aan een rustig dijkweggetje. Ook rij je hier naartoe op een grotendeels vrijliggend fietspad.

 

 

Batenburg

Ook de kasteelruine van Batenburg is het bekijken waard, net als de kern van dit verrassend authentieke vestingstadje. Een tweetal kanonnen aan de uitvalswegen beschermen dit dorp tegen ongewenst bezoek.

 

 

Bezoekerscentrum

In het bezoekerscentrum De Grote Rivieren krijg je inzicht in het ontstaan van dit rivierengebied en de omliggende natuur. Voor kinderen is er een ontdek- en speelhoek, en buiten op het terrein ligt een heuse Waalschokker (vissersboot) waar je in mag kijken.

Dit bezoekerscentrum ligt in Heerewaarden op een klein halfuurtje fietsen.

 

 

Fort St Andries

Op korte afstand van Heerewaarden vind je de restanten van Fort St. Andries, een historische plaats op de lokatie waar de Maas en de Waal elkaar bijna raken. Vanuit strategisch oogpunt was deze plaats in onze geschiedenis van bijzonder belang.

Onderweg naar beide laatstgenoemde lokaties fiets je van Dreumel naar St Andries over een vrijliggend fietspad op de dijk, met vrij uitzicht over de uitgestrekte uiterwaarden van de Waal.

 

 

Nog wat links

 

Cineast Jos van Kruisbergen filmt al jarenlang alle bijzondere feiten in de omgeving op professionele manier. Kijk voor werkelijk schitterende en vaak unieke filmbeelden op zijn site van Tweestromenland. Daar even doorklikken naar FILMS en genieten maar!

De site van Rivierenland, voor fietsroute's, bezienswaardigheden, natuurweetjes en theetuinen.

Fietsroutes en agenda voor heel Gelderland.

 

Top